In Oost-Indië proeverij worden er gerechten uit de Oost met Jopenbier gecombineerd. Proeven staat niet alleen centraal, maar ook de kruiden en specerijen.
De landen waar de gerechten hun oorsprong hebben, kennen geen bier-cultuur, terwijl het juist gerechten zijn die heel goed te combineren zijn met speciaalbier. In deze proeverij staat niet alleen het proeven centraal, maar ook de kruiden en specerijen in de gerechten. Waar komt het vandaan? Wat is de smaak? Wordt het medisch of cosmetisch gebruikt?
Er wordt belicht over de VOC-geschiedenis en het gebruik van kruiden door de Nederlandse bevolking. Tevens wordt er ook gepraat over de handel in kruiden en de toepassing van kruiden in onze bieren en koeken zoals kruidkoek, speculaas, gruitbier en koekenbier.
Categorie
Begindatum
04-06-2015
Van
19:30 tot 21:30
Entree
€32,-
Naam locatie
Jopenkerk
Adres
Gedempte Voldersgracht 2
Postcode
2011 WD
Plaats
Provincie
Telefoon
023-5334114
Website