Ontdek de Oorsprong van de smaak! In navolging op de succesvolle masterclasses Hop, Granen en Gist is op donderdag 24 september 2015 te ontdekken wat de invloed van bierrijping is op de smaak van bier.
De ingrediënten bepalen de smaak van het bier! Een grote variëteit aan gerstemout, hop, gist en de verschillende typen water geven de brouwer de tools in handen om oneindig veel verschillende bieren te brouwen. Daarnaast hebben het brouwproces en de bierrijping een grote invloed op de smaak.
Op donderdag 24 september 2015 staat tijdens de Budelse Masterclass het thema bierrijping centraal. Bierrijping geeft een bijzondere nieuwe dimensie aan bier. Zowel in de lager tank als bij het verder laten rijpen van bier in een kelder. Tijdens deze masterclass wordt een bier geproefd in drie fasen van lagering. Ook is het verschil te proeven tussen een vers bockbier en een één jaar oud bockbier.
Als eigenaar van de Nationale Bierbank heeft zytholoog en Biersommelier Fiona de Lange, die de masterclass zal verzorgen ook nog een verrassing in petto.
De proeverij van bieren wordt uiteraard ook deze avond begeleid met een hapje en er worden enkele suggesties gegeven van goede bier&spijscombinaties.
Bezoek de Budelse Masterclass op 24 september aanstaande en proef, beleef en geniet de wereld van bierrijping.
SCHRIJF JE NU IN VIA
WWW.BUDELS.NL/MASTERCLASS
PRIJS: €15,-
(incl. Budelse Bieren en hapjes)
Categorie
Begindatum
24-09-2015
Van
18:30 tot 22:00
Entree
€15,-
Naam locatie
De Bierparel
Omschrijving locatie
De Bierparel Deken van Baarstraat 5 6021BG Budel
Adres
Deken van Baarstraat 5
Postcode
6021BG
Plaats
Provincie
Website
Zie meer brouwerijen
Zie minder brouwerijen