Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

300.000 liter bier spoorloos in Duitsland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

300.000 liter bier spoorloos in Duitsland

16 juli 2014 om 09:11

De Duitse politie is op zoek naar 300.000 liter bier. In de dagen voor de finale van het WK voetbal sloegen dieven toe bij een opslagruimte in Krefeld.

Kisten bier gestolen

De Duitse politie doet onderzoek naar de diefstal van liefst 300.000 liter bier. De verdwijning is opvallend, omdat voor het vervoeren van een dergelijke hoeveelheid volgens de politie wel tien vrachtwagens nodig zijn. Het bier is in de dagen voor de finale van het WK voetbal gestolen bij een opslagruimte in Krefeld.

De diefstal werd maandag pas ontdekt. Getuigen hadden zich bij de politie gemeld met het verhaal dat ze een verdacht transport hadden gezien dat op weg was naar Duisburg. Ook waren er op het terrein van de opslagruimte verdachte bewegingen gezien. De politie heeft nu de hulp ingeroepen van het publiek. De vraag is: "Wie is een enorme hoeveelheid bier opgevallen?"

Heel veel bierflesjes

Lees ook

De politie laat voorlopig in het midden of de diefstal iets te maken heeft met de
WK-finale Duitsland-Argentinië van zondag.

Update: Bier teruggevonden

18-07-2014

De Duitse politie heeft afgelopen nacht 300.000 liter gestolen bier teruggevonden. Het gaat om kratten bier van de meest uiteenlopende merken en afkomstig uit meerdere landen. De omvang van de gestolen waar was zo groot, dat voor het transport zeker tien vrachtwagens nodig waren, aldus de politie.

Afgelopen nacht werd het bier in de Bondsstaat Rheinland-Pfalz teruggevonden. Er was op het eerste gezicht niets verdwenen. De enorme hoeveelheid bier kon worden teruggevonden door samenwerking tussen de Duitse politie en de douane.

Cookie instellingen