Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Aantal calorieën binnenkort op bierfles

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Aantal calorieën binnenkort op bierfles

30 maart 2015 om 11:53

Binnenkort kun je op het etiket van je biertje aflezen hoeveel calorieën je nu daadwerkelijk naar binnen giet. Zo kun je je de groei van je bierbuik een beetje beperken!

Aantal calorieën binnenkort op bierfles

Calorieën op bierfles

Europese brouwers zijn bereid om de voedingswaarden en ingrediënten van hun bieren duidelijk weer te geven zodat het verschil in calorieën met wijn en gedistilleerde dranken duidelijker wordt. Dat zei de vereniging The Brewers of Europe. Op basis van vrijwillige samenwerking met de brouwers zal deze informatie geleidelijk aan worden verstrekt op de etiketten van de flessen.

De vier belangrijkste Europese brouwers, Carlsberg, Heineken, AB Inbev en SABMiller, ondersteunen het initiatief.

Lees ook

Nederlandse Brouwers lopen voorop

Nederlandse brouwers nemen al een tijd hun verantwoordelijkheid, geven de leden van de branchevereniging Nederlandse Brouwers aan, die 95 procent van het bier produceren, als reden voor deze stap.

Nederlandse brouwers lopen voorop met informatievoorziening. Het merendeel vermeldt namelijk al jaren vrijwillig een ingrediëntendeclaratie, voedingswaardedeclaratie en zwangerschapslogo op het etiket.

Bier bevat minder calorieën dan consument denkt

De sector heeft de beslissing om calorieën ook te vermelden genomen nadat het constateerde de consument denkt dat bier meer calorieën bevat dan er werkelijk inzit. Ter ondersteuning van hun besluit, publiceerde de organisatie een tabel met de caloriewaarden per 100 milliliter van verschillende dranken: 245 Kcal voor whisky, 82 voor wijn, 46 voor bier met een alcoholpercentage van 4,5 tot 5,5%. Dat staat bijna op gelijke hoogte met sinaasappelsap.

Consuments wil is wet

"Het is niet meer dan normaal dat consumenten goede informatie krijgen. Daar hebben ze recht op en ze willen het ook. En wat consumenten willen, daar gaat het om." aldus Cees-Jan Adema, voorzitter van Nederlandse Brouwers.

Cookie instellingen