Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev maakt meer winst met minder bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev maakt meer winst met minder bier

26 februari 2014 om 12:37

AB InBev verkocht in 2013 minder bier, maar de winst ging wel omhoog.

De marge op bier was zeer goed en AB InBev verdient meer per verkocht biertje.

ab inbev
Bieren van AB InBev
AB InBev tot 2021

Omzet AB Inbev in 2013 naar 43,2 miljard dollar

AB Inbev is de grootste bierbrouwer ter wereld met tientallen merken in het assortiment. Het van oorsprong Belgische concern heeft de omzet in 2013 verder weten op te krikken. De inkomsten stegen in 2013 met 3,3 procent naar maar liefst 43,2 miljard dollar.

Lees ook

7,9 miljard winst

De winst was in 2012 nog 7,2 miljard dollar, in 2013 steeg de winst naar 7,9 miljard dollar. De oorzaak is een hogere marge op bier. De kosten per biertje stegen minder hard en de opbrengst per verkocht biertje werd juist hoger. Dit komt met name door prijsverhogingen zoals dit jaar ook in Nederland bij Jupiler en Hertog Jan het geval was. Door deze optimalisatie nam de opbrengst per hectoliter bier met 5,8 procent toe.

Dure merken groeien

Anheuser-Busch Inbev legt zich steeds meer toe op grote, internationale biermerken. Het concern nam in 2012 bijvoorbeeld de Mexicaanse brouwer Grupo Modelo over. AB Inbev denkt dat de verkoop dit jaar verder toeneemt in de Verenigde Staten, China en Mexico. Ook in Brazilië verwacht AB Inbev aankomend jaar een verkooppiek, aangejaagd door het wereldkampioenschap voetbal.

Beleggers zullen tevreden zijn, want AB Inbev keert per aandeel 2,05 euro aan dividend uit.

Cookie instellingen