Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

ABT bier van de maand: Camaraderie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ABT bier van de maand: Camaraderie

09 juni 2015 om 10:00

Camaraderie is in mei ABT bier van de maand van de Alliantie van Bier Tapperijen.

Het bier heeft een alcoholpercentage van 8%. Camaraderie is de hele maand te proeven bij de leden van Alliantie van Bier Tapperijen.

ABT bier van de maand: Camaraderie
Brouwerij de Brabandere logo
Brouwerij de Brabandere

Camaraderie

Camaraderie is een Goudblond bier met een stevige en rijke schuimkraag, een frisse citrus geur en een mooie hopbitterheid. Met een fris bitter/zuren nasmaak. Camaraderie heeft een hoge gisting en wordt gebrouwen door Brouwerij De Brabandere uit België.

Uit een samenwerking tussen de Belgische brouwerij Brabandere en de BJ’s Brewers is een Belgisch Amerikaans bier voortgekomen, Camaraderie dat in het Nederlands Kameraadschap betekent. Ongeveer een jaar geleden ontstond tussen de twee brouwerijen het idee om een Belgische bierstijl te ‘blenden’ met een Amerikaanse bierstijl.  

Lees ook

Het bier is een combinatie van Amerikaanse hop en de typisch Belgische tripel. De Ale met een alcoholpercentage van 8% is gebrouwen in de brouwerij van Brabandere en wordt uiteraard naar de VS geëxporteerd. Op het etiket staat heel slim ‘product of Belgium’, dat verkoopt uiteraard veel beter in Amerika.

ABT bier van de maand

ABT Cafés zijn verspreid over het land. Wil je de Camaraderie proeven? Kijk dan hier voor de dichtbijzijnde ABT café.

 

Cookie instellingen