Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

ABT Bier van de maand: Cornet

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ABT Bier van de maand: Cornet

02 april 2014 om 13:00

Het bier van de maand april is weer gekozen door de Alliantie van Bier Tapperijen. Deze maand is het Cornet geworden.

De Cornet is een zwaar blond bier dat is gebrouwen door brouwerij Palm uit België. 

Cornet bier van de maand

Deze maand is het Belgisch bier Cornet het bier van de maand. Dit geldt voor alle cafés die zijn aangesloten bij de Alliantie van Biertapperijen (ABT).

Cornet

De Cornet is een zwaar blond bier van 18,8% Plato. Het bier is gebrouwen door brouwerij Palm in België. Er is tijdens het brouwproces gebruik gemaakt van pilsmout, Target en Saaz hop. Cornet is een met eik gelagerd blond bier. Het bier heeft een volle smaak dat perfect het evenwicht behoudt tussen de fruitigheid van de gist en de zachte vanille toets afkomstig van het hout. Het bier heeft hierdoor een volle, warme afdronk in combinatie met een zachte hopbitterheid.

ABT bier van de maand

Lees ook

De Alliantie van Biertapperijen ligt met hun tapperijen verspreid over het hele land. Alle tapperijen zijn terug te vinden op de website.

Bier van de maand is de belangrijkste gemeenschappelijke actie van de ABT. Het is niet zo dat elk bier ''bier van de maand'' kan worden. Het bier moet aan strenge eisen voldoen. Het bier mag bijvoorbeeld nog nooit verschenen zijn op vat of moet het een heel nieuw bier zijn.

Bekijk hier welke cafés zijn aangesloten bij de ABT.

Cookie instellingen