Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nationaal bieronderzoek 2012: Alcoholvrij bier sterk in opma

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alcoholvrij bier sterk in opmars

04 juli 2012 om 12:07

Naast alcoholvrij bier is speciaal bier bezig aan een sterke opmars, blijkt uit het nationaal bieronderzoek.

Het Nationaal Bieronderzoek is een onderzoek wat uitgevoerd wordt in opdracht van de Nderlandse Brouwers. Meer dan 500 bierdrinkers is naar hun bierconsumptie gedrag gevraagd. Gemiddeld drinkt een bierdrinker 6,4 biertjes per week. In 2008 was dit nog 7,5 biertjes. Opvallend is dat veel bierdrinkers of juist weinig drinken (0-3 biertjes) of veel meer: tot 10 bier of meer.

Lees ook

Soorten bier

Pils is nog steeds de favoriete biersoort. Twee derde zet pils op de eerste plaats, gevolgd door witbier. Alcoholarm of alcoholvrij bier is de minst populaire biersoort. Ten opzichte van 2011 is wel een duidelijke stijging te zien. In 2011 gaf 28% aan weleens alcoholvrij bier te drinken, dit jaar is dat 36%. 19% drinkt alcohol vrij bier omdat het lekker is, de rest omdat ze even geen alcohol willen omdat ze moeten autorijden of vanwege medische redenen.

Meer bierbrouwerijen dan gedacht

De Nederlandse bierdrinker schat het aantal bierbrouwerijen veel te laag in. Gemiddeld denkt met dat er 35 bierbrouwerijen zijn, terwijl dit er 124 zijn. Maar liefst 25% denkt dat er minder dan 10 brouwerijen zijn. Het lijkt er op dat het merendeel van de bierdrinker alleen bekend is met de grote brouwerijen als Heineken, Grolsch, Bavaria e.d.

Meer info

Download hier het complete bieronderzoek, kijk op de site van de brouwers (www.nederlandsebrouwers.nl) of kijk eens naar het nationaal bieronderzoek 2010.

Cookie instellingen