Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Aldi gaat Bavaria 0.0 verkopen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Aldi gaat Bavaria 0.0 verkopen

13 juni 2014 om 12:56

Aldi Nederland heeft voor het eerst een A-merk bier in het assortiment. De supermarkt gaat blikken Bavaria 0.0 Original verkopen, goedkoper dan bij andere supermarkten.

Aldi gaat Bavaria 0.0 verkopen
Bavaria 0.0% logo
Bavaria 0.0% logo

Blikken Bavaria van 0,44 liter

De goedkope supermarkt is begin deze maand begonnen met de verkoop van blikken Bavaria 0.0 Original. Het gaat dan om blikken met een inhoud van 0,44 liter.

"Bavaria 0.0 Original zal gedurende de zomer verkrijgbaar zijn. Na deze periode wordt er geëvalueerd en bekeken wat de behoefte van de klant is.", aldus de woordvoerder van de Aldi.

Lees ook

Goedkoper dan andere supermarkten

De prijs bij Aldi is €0,59 per blik van 0,44 liter, dus een literprijs van €1,34. Hiermee is Bavaria 0.0 Original bij de Aldi omgerekend veel goedkoper dan bij andere supermarkten. Albert Heijn hanteert voor hetzelfde bier een literprijs van €1,71.

En de prijs bij de Aldi is ook veel lager dan de gemiddelde prijs van Bavaria 0.0 als je kijkt naar alle Nederlandse supermarkten: dat is namelijk een gemiddelde literprijs van €1,57.

Aldi kan Bavaria goedkoop aanbieden omdat ze een afwijkende variant tegen het op dat moment laagste prijspeil in de markt zetten. Blikken van 0,44 liter zijn niet standaard, een halve liter is veel meer voorkomend.

Schultenbräu ook van brouwerij Bavaria

De Aldi staat vooral bekend om het goedkope bier Schultenbräu. Dat Aldi nu juist met Bavaria in zee gaat is geen toeval, want Schultenbräu wordt ook bij brouwerij Bavaria in Lieshout gebrouwen.

Cookie instellingen