Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Barpersoneel schat nooit meer verkeerd met de SwipID

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Barpersoneel schat nooit meer verkeerd met de SwipID

04 april 2014 om 14:16

Voor de barman is het moeilijk om te schatten hoe oud iemand is. Dat gaat nu veranderen met de SwipID.

SwipIP is een armband waarmee de barman eenvoudig kunnen controleren of de drager 18 jaar of ouder is.

Barpersoneel schat nooit meer verkeerd met de SwipID

SwipID wordt vanaf 1 mei in gebruik genomen in 34 horecazaken in Eindhoven. Vanaf die datum is de SwipID verkrijgbaar op vertoon van een geldig identiteitsbewijs bij een van de twee loketten op Stratumseind (kroegenstraat in Eindhoven).

Werking SwipID

In het armbandje zit een zo genoemde RFID-chip. Wanneer de drager de SwipID langs een daarvoor bestemde zuil 'swipet', is er een foto en de leeftijd van diegene te zien.

Lees ook

De SwipID kan meer dan alleen inchecken in de kroeg. Via het armbandje kan je foto's uploaden naar je facebook account en er is te zien waar je vrienden op dat moment zijn. In de toekomst kan er zelfs digitaal mee worden afgerekend.

Privacy

Tom van Brussel, de verstrekker van het armbandje, stelt dat de SwipID geen persoonlijke data bevat. Op de chip in het armbandje staat enkel een koppeling met een online account, die zich elders in een gesloten netwerk bevindt. "Zo is er geen inbraak op privacy mogelijk", aldus Van Brussel.

Met het gebruik van de SwipID komen de mensen van achter de bar nooit meer in de problemen met het inschatten van leeftijden.

Cookie instellingen