Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beer Floating Amsterdam afgeblazen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beer Floating Amsterdam afgeblazen

27 augustus 2015 om 09:00

Het stadsbestuur in Amsterdam heeft de organisator van Beer Floating, een evenement waarbij mensen bier zouden drinken in opblaasbare objecten in de grachten, duidelijk gemaakt dat het evenement afgeblazen kan worden.

beerfloating

Op Facebook hadden al ruim 20.000 mensen aangegeven te willen komen. Het evenement komt oorspronkelijk uit Finland, waar de deelnemers met grote hoeveelheden alcohol in de rivier dobberen. Op 28 augustus zou de Nederlandse editie zijn.

Niet gewenst

De SP zag het evenement echter niet zitten en stelde vragen aan het stadsbestuur. Die laat nu weten dat er aan de organisatie is meegedeeld dat het evenement "niet gewenst" is, dat het zonder de benodigde vergunning niet mag worden gegeven en dat een eventuele vergunningsaanvraag zal worden afgewezen.

Lekker beerfloaten

Lees ook

Nieuw evenement

De initiatiefnemer heeft volgens de gemeente aangegeven af te zien van het plan.

Wel wil hij een ander feest geven, onder de naam Amsterdam Dobbert. Dat zou op 20 september in Zuid moeten plaatsvinden. Hij heeft een vergunning aangevraagd, stadsdeel Zuid moet daar nog over beslissen.

 

Wereldrecord in Utrecht

In Utrecht vond op 8 augustus de vierde editie van de Rubberboot Missie plaats, een zelfde soort evenement waarbij deelnemers in rubberen boten door de grachten peddelen. Dit jaar deden daar zoveel mensen aan mee dat het wereldrecord werd verbroken.

Cookie instellingen