Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Belgen brouwen bier in wasmachine

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Belgen brouwen bier in wasmachine

30 augustus 2012 om 09:54

Er zijn tegenwoordig allerhande brouwinstallaties om thuis een potje bier te fabriceren. Deze Belgen hebben echter een heel nieuwe en ultiem ambachtelijke methode ontdekt!

Belgen brouwen bier in wasmachine

Een clubje Belgische amateurbrouwers lieten zich niet uit het veld slaan omdat zij niet de middelen hadden om een goede degelijke bierbrouwinstallatie in huis te halen. Met een oude wasmachine en afgedankte koffiekannen hebben zij zelf een thuisinstallatie geknutseld!

Lees ook

Een ouderwetse bovenlader

“We brouwen ons bier in een ouderwetse wasmachine. Zo eentje die je nog van boven open kan doen en die van binnen uit koper bestaat. De machine is onderaan uitgerust met een brander om de inhoud op te warmen. Daarnaast gebruiken we als twee brouwketels enkele afgedankte koffiepotten met een inhoud van zo’n zestig liter”.

De Hopscheppers

De groep amateurbrouwers is uiteindelijk gegroeid tot een club met zeven leden, genaamd de Hopscheppers. Ze komen van herfst tot lente elke maand samen om hun bieren te brouwen. En niet zonder succes, want ondanks - of dankzij - de op zijn minst apart te noemen apparatuur vertegenwoordigt hun tripelbier één van de Belgische provincies in de finale van de Brouwland Biercompetitie.

Het tripelbier van De Hopscheppers is helaas niet te koop: "We mogen onze brouwsels niet verkopen en moeten alles zelf opdrinken. Dat is niet zo’n probleem, want we drinken nogal veel”.

Cookie instellingen