Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier Master: intensieve biertraining voor horeca van AB InBev

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier Master: intensieve biertraining voor horeca van AB InBev

13 mei 2015 om 13:21

Bier Master is een nieuw initiatief voor horeca van AB InBev. Met Bier Master kan horecapersoneel online kennis vergaren over bier.

Bier Master

Bier Master

Op de site & via de app van Bier Master wordt de kennis van het brouwen, proeven, serveren en combineren van bier met eten stap voor stap uitgelegd en verder verdiept. Van Bier Beginner met interessante weetjes over bier tot Bier Master waarin brouwlogboeken en bierrecepten zijn opgenomen.

Ieder level dient afgesloten te worden met een examen waarvan de vragen absoluut pittig zijn. Indien nodig kan een herexamen worden afgelegd. De horecaondernemer ziet in een persoonlijk account wie van het team welke stof beheerst en hoe het dus gesteld is met de bierkennis in de horecazaak.

Bier Master online training

Lees ook

Bier Master is een initiatief van AB InBev. Met de explosieve groei van het aanbod van speciaalbier en de toename van kennis over bier bij de bierdrinker, is een grotere bierkennis bij de horecamedewerker van groot belang. In het café of restaurant zoekt de bierliefhebber een bieradvies en bierbeleving.

Bierdrinkers willen meer dan bier

Bierdrinkers hebben steeds meer interesse in het verhaal achter het bier en de oorsprong van de smaak. In de horeca verwachten ze een bierbeleving. Om op het terras, in het café of in het restaurant goede bieradviezen te geven, is verregaande bierkennis essentieel. AB InBev lanceert daarom voor de horeca een gratis online biertraining, Bier Master, zodat kennis nog verder verdiept kan worden. Via een geavanceerde E-Learning kunnen zeven levels met bijbehorende studiestof doorlopen worden. Ieder level wordt afgesloten met een examen. 

Harm van Esterik, Country Director AB InBev Nederland: “Met de sterk groeiende populariteit van speciaalbier verwachten bierliefhebbers steeds meer van de bierkennis van medewerkers in de horeca. Dit vraagt om kennis over het brouwproces, de wijze waarop bier bij spijs gecombineerd kan worden maar ook over de ingrediënten die zorgen voor de biersmaak. Dit was voor ons de reden een training te ontwikkelen waarmee we onze kennis met onze klanten kunnen delen. Met het succesvol doorlopen van de online biertraining wordt iedere medewerker een echte bierkenner en kan kennis snel en makkelijk binnen een heel horecateam worden gedeeld. Via maandelijkse speed courses blijven we medewerkers bovendien steeds bijscholen en besteden we extra aandacht aan speciaalbier.

Cookie instellingen