Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier op basis van navelpluis

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier op basis van navelpluis

02 mei 2016 om 11:50

Opnieuw een creatieve manier om bier te brouwen. 

Na het vaginale bier vorige maand zijn brouwers in Australië op het idee gekomen om een speciaalbier te maken van hun eigen navelpluis.

Bier op basis van navelpluis

De bierrevolutie lijkt steeds meer door te slaan. Brouwers willen steeds creatiever zijn om hun bier te laten opvallen. Na een Poolse crowdfunding die vaginale biertjes aan de man wilden brengen, hebben we nu een paar Australiërs die het erg creatief aanpakken: bier op basis van navelpluis!

Belly Button Beer

Belly Button Beer logo De mannen gebruiken voor hun bier gist dat echt is gegroeid vanuit hun eigen navelprut. Het biertje wordt ook gewoon 'Belly Button Beer' genoemd en is gemaakt door de 7 Cent micro-brouwerij in Melbourne. De bijzondere goudgele rakker zou het meest lijken op een Belgisch witbiertje met sinaasappelschil en geroosterde korianderzaad, het is vrij kruidig. 

Brouwers Doug Bremner, Matthew Boustead en Brendan Baker zeggen dat ze het project heel wetenschappelijk hebben aangepakt. Ze isoleerden hun eigen gist door een staaltje op te nemen uit hun navel en dit verder te kweken in petrischaaltjes. 

Gist

Toen de kweek in het schaaltje uit leek te gaan breiden, ontstond er iets dat op gist leek. Dit gebruikten de mannen om verder te laten groeien, tot ze genoeg hadden om er een paar proefbiertjes van te brouwen.

Lees ook

"Het proeven van de monsters van elke brouwer was zo grappig en we selecteerden degene waarvan we dachten dat die het beste karakter had. We lieten die verder uitgroeien totdat we 800 liter bier konden maken.”

Bier klinkt onsmakelijk?

Doug, Matthew en Brendan zijn vooral heel benieuwd of iemand bereid is dit bijzondere drankje te nuttigen: "We zijn erg benieuwd of het idee dat je bier drinkt dat ontstaan is in iemands navel zelfs te veel is voor de grootste bierliefhebber.

Als je eenmaal gewend bent aan het idee dat gist gist is, waar het ook vandaan komt en je je realiseert dat het water dat we drinken gerecycelde dinosauriërurine is, zou je in theorie moeten kunnen genieten van je biertje.” Daar zit wat in, zou jij het drinken?

Bekijk de video van de 7 Cent Brewery:

 

Cookie instellingen