Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier per kilo afrekenen bij Beers & Barrels

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier per kilo afrekenen bij Beers & Barrels

27 maart 2015 om 11:04

Zelf tappen en uiteindelijk betalen voor de kilo's bier die je hebt gedronken. Het kan bij het nieuwe Beers & Barrels, dat eind februari de deuren heeft geopend in een werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht.

Bier per kilo afrekenen bij Beers & Barrels
Heineken Pilsener flesje
Heineken Logo

Zelf barkeeper spelen

Een eigen taptafel, waar je met minimaal zes man aan kan gaan zitten. Vervolgens: zelf barkeepertje spelen. Eventueel met een hap(je), in de vorm van een hamburger of een gebraden kip. Voordat je begint met drinken, wordt eerst het fust met bier gewogen. Bij vertrek gebeurt dat weer. Het verschil in gewicht moet worden afgerekend. De prijs: 9,50 euro per kilo bier. Een fust heeft 30 liter. Daar kunnen ongeveer 100 glazen uit.

Lees ook

Misverstand

Volgens eigenaar Wichert van Rijn van Beers & Barrels is het niet de bedoeling dat het vat aan het eind van de avond leeg moet. ,,Dat is een misverstand. Je betaalt alleen voor hetgeen je hebt gedronken.''

Volgens Van Rijn is de trend in de horeca dat de bezoekers meer zelf willen doen: niet alleen passief een drankje drinken of hapje eten, maar zelf ook wat doen. Met zijn nieuwe tent denkt hij hierop in te kunnen spelen.

BIerfabriek in Amsterdam

Aan het Rokin in Amsterdam, staat de Bierfabriek. Hier kun je ook zelf pils tappen, maar dat is door de Bierfabriek zelf gebrouwen. Het bier uit je eigen tap bij Beers & Barrels is van Heineken.

Cookie instellingen