Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwer maakt brandstof van bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwer maakt brandstof van bier

23 juli 2015 om 09:09

Wanneer er bier wordt gebrouwen, ontstaan twee dingen: heerlijk bier en een restproduct. 

De Nieuw-Zeelandse brouwerij Brewtrolium is op het idee gekomen om brandstof van dit restproduct te maken.

Brouwer maakt brandstof van restproduct bier

Restproduct van bier vermengen met benzine

Het is niet zo dat auto’s kunnen rijden op een restproduct van bier. Maar het restproduct kan wel worden gebruikt om te vermengen met benzine. Brewtrolium, zoals de recent opgerichte brandstofmaatschappij van de bierbrouwer heet, vermengt 10% ijzererts met water samen met 90% benzine. Dat klinkt niet bijzonder spectaculair, maar heeft wel degelijk een impact, helemaal als het toegepast zou worden op grote schaal.

Nieuwe biermix prima vervanger van bio-ethanol

De verhouding is ongeveer gelijk aan die van bio-ethanol. Bio-ethanol is ethanol dat wordt gewonnen uit restafval van bijvoorbeeld suiker, aardappelen en graan.

Lees ook

Deze nieuwe biermix zou een prima vervanger kunnen zijn van bio-ethanol. Voor bio-ethanol wordt namelijk mais gebruikt en sinds de opkomst van het product hebben maisproducenten te kampen met een enorm hoge vraag waardoor schaarste ontstaat.

Maisvelden 

Voor het winnen van bio-ethanol zijn enorm grote maisvelden en grote hoeveelheden mais nodig. Als deze druk bij de maisindustrie wordt weggehaald, kan dezelfde capaciteit worden gebruikt om mais nóg duurzamer in te zetten om bijvoorbeeld honger tegen te gaan. Het is ook wel tof om te kunnen zeggen dat jouw auto rijdt op bier. Min of meer.

Cookie instellingen