Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierfiets wordt verboden in Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierfiets wordt verboden in Amsterdam

24 juni 2016 om 09:43

De bierfiets zal per 2017 in de binnenstad van Amsterdam verboden worden.

Burgemeester Van der Laan zal de rijdende bars vanaf dan verbieden 'in gebieden waar de meeste klachten zijn'.

Bierfiets

Dat blijkt uit de gisteren gewijzigde Algemene Plaatselijke Verordening, schrijft De Volkskrant. De groepsfiets wordt daarin aangeduid als 'een door meerdere personen door trapaandrijving voortbewogen fiets waarop, naast de bestuurder, drie of meer personen tegen betaling kunnen plaatsnemen'.

Discussie over bierfiets

Extra lange bierfiets De discussie rondom de trapbars heeft de gemoederen de laatste jaren hoog doen oplopen. Zo werd de bierfiets al eens verboden, maar kwam er een smallere variant voor in de plaats wat wel binnen de regels viel.

Lees ook

Vorig jaar werden er 6.000 handtekeningen aangeboden om een einde aan te maken aan de bierfiets. 'Ze rijden rondjes om te kunnen drinken en te kunnen roken. Dat moet in de Efteling gebeuren niet in zo'n volle binnenstad', zo zei Yellie Alkema van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB) destijds.

De aanbieders van de bierfietsen zijn niet van plan de strijd zomaar op te geven. Zo beweert aanbieder Limobike dat een verbod op de bierfiets in strijd is met Europese regelgeving. Andere aanbieders broeden inmiddels al enige tijd op alternatieven. Ook de omringende stadsdelen zijn niet blij met het verbod, zij vrezen dat de bierfietsen zich zullen verplaatsen naar de rand van het centrum.

Cookie instellingen