Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bieropleiding StiBON ook in Zwolle van start

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bieropleiding StiBON ook in Zwolle van start

13 augustus 2014 om 10:09

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) biedt dit najaar voor het eerst haar opleiding niveau 1 aan in Zwolle.

Stibon logo

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) biedt dit najaar voor het eerst haar opleiding aan in Zwolle. De opleiding op niveau 1 leidt geïnteresseerden in zes maandag avonden op tot ‘bierambassadeur’. Inmiddels hebben meer dan tweehonderd bierambassadeurs de opleiding afgerond en mogen zich met recht bierkenner noemen.

Bier is booming

Bier is booming, iedere maand komen er talloze bieren bij. Het is logisch dat mensen meer willen weten van deze geweldige drank, die te lang ondergewaardeerd is geweest. Speciaal voor geïnteresseerden in noord en oost Nederland organiseren we nu een opleiding tot bierkenner in Zwolle – naast de bestaande opleidingen in het westen en het zuiden van het land”, aldus Henri Reuchlin, coördinator van de opleiding.

StiBON niveau 1

stibon niveau1 Tijdens de opleiding Algemene Bierkennis leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Vanzelfsprekend komen de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden aan bod. In een brouwerij leert men meer over het brouwproces en de magie van de vergisting. Daarnaast komt de geschiedenis van onze volksdrank aan bod, alsmede de belangrijkste wetgeving. De opleiding sluit af met een les over bier en spijs combinaties.

Lees ook

De opleiding is bedoeld voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- en detailhandel. De opleiding is ook geschikt voor hen die een hobbymatige interesse in bier hebben. StiBON voorziet in een algemene lesprogramma, onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.

Aanmelden

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) is opgericht in 2009 om de kennis over bier en alles wat daarmee samenhangt over te brengen aan iedereen die beroepshalve of als liefhebber in bier is geïnteresseerd. StiBON is winnaar van de Gouden Pint voor het beste bierinitiatief in Nederland.

Aanmelden voor de opleiding kan via de website www.stibon.nl. De opleiding start op 15 september. Naast Zwolle staan er ook opleidingen op de rol in Breda, Gulpen en Amsterdam. 

Cookie instellingen