Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierprijs ook omhoog voor Alken-Maes

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierprijs ook omhoog voor Alken-Maes

15 november 2012 om 10:02

Alken-Maes zal vanaf februari de bierprijs met € 0,017 per biertje verhogen. De nieuwe prijs voor een krat bier zal met € 0,40 toenemen.

Alken-Maes brouwerij
hertog jan pilsener bier logo
Hoegaardenlogo

Lees ook

Verhoging

Eerder deze week werd bekend dat AB Inbev de bierprijzen gaat verhogen vanaf 2013. De reactie van Alken-Maes hierop was dat zij een prijsverhoging bij zichzelf niet konden uitsluiten. Alken-Maes legt uit dat deze prijsverhoging vanwege hogere kosten voor energie, grondstoffen en lonen echt nodig zal zijn. Deze prijsstijgingen zijn vooralsnog alleen voor België. Of we de prijsstijging ook in Nederland gaan merken, is nog niet duidelijk. De bekendste bieren van Alken-Maes zijn onder andere MaesGrimbergen, Cristal en Mort Subite. 

Anheuser-Busch Inbev

AB Inbev verhoogde de bierprijs op 1 maart 2012 ook al met 6%, vanaf 2013 zal er dus opnieuw een stijging plaatsvinden. AB-Inbev is onder andere bekend van Hertog JanJupilerDommelsch en Hoegaarden. Met deze biermerken heeft AB-Inbev een marktaandeel van circa 17% op de Nederlandse biermarkt. Dit maakt AB-Inbev de tweede speler. Ab-InBev gaf voor hun prijsverhogingen dezelfde redenen als Alken-Maes.

Cookie instellingen