Bierprijzen hoger door slechte zomer?

Lanbouwmachine gerst oogsten

25 juli 2012 om 10:09
Bierprijzen

Bier wordt dit najaar wellicht weer duurder. Oorzaak is de grote hoeveelheid neerslag van de laatste weken.

Doordat er afgelopen maanden enorm veel regen is gevallen, is de hoeveelheid brouwgerst een stuk minder. Bovendien is de gerst die wel geoogst kan worden van mindere kwaliteit. "De gerst was te nat om te oogsten", zegt landbouwexpert Luc Busschaert in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. "De droogkosten lopen dan hoog op". Volgens de Busschaert kan een prijsstijging al vanaf september voelbaar zijn, wanneer de gerst van de vorige oogst is opgebruikt.

In maart 2012 steeg de bierprijs in België met ongeveer 6 procent. In september zou de prijs nog een keer kunnen stijgen met 4 procent, aldus Luc Busschaert. Tenminste als de grote brouwerijen als Alken-Maes en AB InBev de inkoopprijzen aan de consument doorrekenen. Of het ook gevolgen heeft voor de prijzen in Nederland is afwachten. Het is in ieder geval duidelijk dat de Nederlandse consument er echt niet op zit te wachten!

Reageer

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Wieckse

Op het zonnige leven
Wieckse laat je genieten van de zonnige kant van het leven. Het zonnigste witbier en rosébier van Nederland wordt volledig gebrouwen op zonne-energie.

Meer reclames van Wieckse

Laatste reacties