Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij De Koningshoeven brouwt bier voor Geniet & Geef 2014

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij De Koningshoeven brouwt bier voor Geniet & Geef 2014

01 mei 2014 om 09:49

De bierbrouwerij van Abdij de Koningshoeven in Berkel-Enschot, gaat het bier brouwen voor Geniet & Geef 2014. 

Geniet & Geef is een jaarlijkse actie, waarbij horeca ondernemers geld inzamelen voor KiKa.

Geniet en geef, steun Kika

Brouwerij Abdij de Koningshoeven zal 76 hectoliter bier brouwen, evenveel als het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker. Vanaf donderdag 4 september is het bier verkrijgbaar in ruim 160 deelnemende cafés in heel Nederland.

Lees ook

Een eer om het bier voor Geniet & Geef te brouwen

Tijdens een feestelijke bijeenkomst afgelopen maandag in café Le Journal aan de Neude in Utrecht, presenteerde voorzitter Karin de Groot van Stichting Geniet & Geef brouwerij De Koningshoeven als brouwer van het Geniet & Geef bier 2014. Meester-brouwer Lodewijk Swinkels is trots op de samenwerking: ‘Het is een eer om dit bier te mogen brouwen en ik steun het initiatief met heel mijn hart. Ik hoop dat iedereen die het bier proeft dat ook zo zal ervaren.’ Ook Koningshoeven directeur Thijs Thijssen liet zijn waardering voor het initiatief blijken: ‘Wij hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Geniet & Geef past dus uitstekend bij onze filosofie!’

Een uniek bier dat niet eerder op de markt was

Brouwerij De Koningshoeven brouwt een bier dat nooit eerder op de markt is geweest. Het wordt een blond bier met een alcoholpercentage van 6% met een gematigde bitterheid en veel hoparoma. Door het gebruik van koriander en tarwemout is het verfrissend en makkelijk doordrinkbaar. Kortom: heerlijk om in de nazomer op het terras van te genieten.

Hoe zit de actie Geniet & Geef in elkaar?

Horeca ondernemers uit het hele land nemen fusten van het speciale Geniet & Geef bier af en verkopen het in hun café. De opbrengst gerealiseerd met de verkoop van de fusten komt, na aftrek van directe kosten, volledig ten goede aan KiKa. In 2012 werd ruim €55.000,- en in 2013 ruim €57.000,- opgehaald.

Cookie instellingen