Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij 't IJ gaat samenwerking aan met Duvel Moortgat

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij 't IJ gaat samenwerking aan met Duvel Moortgat

29 september 2015 om 12:07

De Belgische bierbrouwerij Duvel Moortgat neemt een belang in Brouwerij ’t IJ. De Amsterdamse brouwerij verwacht hiermee onder andere ondersteuning op het gebied van brouwtechniek en distributie te krijgen.

Logo's van Brouwerij 'IJ en Duvel
Brouwerij 't IJ
Brouwerij t IJ bieren met nieuwe labels uit 2021

Flinke groei brouwerij 't IJ

Brouwerij ’t IJ brouwt sinds 1985 ambachtelijke bieren en is de afgelopen jaren flink gegroeid door de toenemende vraag uit de Nederlandse horeca en detailhandel. ’t IJ wil aan deze groeiende vraag voldoen zonder daarbij het Amsterdamse karakter van de brouwerij te verliezen. Het brouwen van het ongefilterde, ongepasteuriseerde, kwalitatief hoogwaardige IJbier bekoort immers vele bierliefhebbers in heel Nederland. Om de snelle groei te ondersteunen heeft ’t IJ er voor gekozen om met een sterke partner in zee te gaan.

Lees ook

Samenwerking

Per 1 september j.l. zijn Brouwerij ’t IJ en Duvel Moortgat N.V., uit Puurs, België, een samenwerking aangegaan. Duvel Moortgat is een sterke familieonderneming met veel kennis en ervaring, die belangen heeft in meerdere ambachtelijke brouwerijen, onder andere in België en in de Verenigde Staten. De Belgische brouwerij staat bekend om de excellente kwaliteit van haar bieren en kan ’t IJ veel ondersteuning bieden op het gebied van onder meer brouwtechniek en distributie evenals financiële slagkracht.

Brouwerij

't IJ blijft onafhankelijk

Bart Obertop en Patrick Hendrikse blijven aandeelhouders en blijven ook gewoon de dagelijkse leiding over de brouwerij voeren. Het Amsterdamse brouwteam, onder leiding van Roel Wagemans, blijft ook ongewijzigd en blijft zich vol inzetten om innovatieve en spannende bieren te brouwen. Het kleinschalige, eigenwijze en onafhankelijke karakter van ’t IJ blijft behouden. Dat geldt ook voor de samenwerkingsverbanden met Amsterdamse, nationale en internationale brouwerijen. ’t IJ blijft een platform voor innovatieve bieren en het blijft collaboration brouwsels maken, zoals voorheen met brouwerijen uit zowel Nederland als het buitenland.

Cookie instellingen