Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij 't IJ is aan het verbouwen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij 't IJ is aan het verbouwen

17 december 2014 om 16:00

Het proeflokaal van Brouwerij 't IJ aan de Funenkade is voor een deel afgesloten voor een verbouwing. Afgelopen maand is een nieuwe 20HL brouwinstallatie geïnstalleerd.

Brouwerij t IJ is aan het verbouwen

Deze brouwinstallatie is even groot als de vorige, maar een stuk moderner en nauwkeuriger. Zondag 14 december heeft Brouwerij 't IJ voor het eerst op deze installatie gebrouwen, het eerste brouwsel is ook dit keer weer een nieuw bier om het in gebruik nemen van de nieuwe installatie te vieren.

Lees ook

Uitbreiding proeflokaal

Brouwerij 't IJ breidt ook gelijk het proeflokaal uit. Het nieuwe brouwhuis schuift verder naar achter in het pand, en de ruimte waar eerder het brouwhuis zat wordt nu bij het proeflokaal getrokken. Op deze manier creërt de brouwerij meer ruimte in het proeflokaal, wat gezien de drukte hard nodig is. Naar verwachting is de hele verbouwing vroeg in het voorjaar afgerond.

Op de nieuwe brouwinstallatie wordt er alleen nog bieren voor in het proeflokaal gemaakt alle fust- en flesbieren komt uit de tweede brouwerij aan het Zeeburgerpad in Amsterdam. Doordat zij alleen nog voor het proeflokaal brouwen komt er ook meer ruimte voor experimenten en aparte bieren. Naast de  vaste bieren zullen komend jaar dus regelmatig eenmalige bieren op tap staan in het proeflokaal.

Cookie instellingen