Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Café De Hazeburg grootste speciaalbier café in Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Café De Hazeburg grootste speciaalbier café in Nederland

20 november 2015 om 12:30

Speciaalbier café De Hazeburg is verbonden met de grootste bierwinkel van Nederland door een biertunnel. 

Door de komst van de biertunnel mag het café zich het grootste speciaalbier café van Nederland noemen.

Biertunnel maken

De aankondiging was er al, maar nu is het ook echt een feit, een biertunnel die het café verbind met de grootste bierwinkel van Nederland. Er is lang naar uitgekeken maar nu mag Speciaalbier café De Hazeburg zich de grootste noemen. Een langgekoesterde droom van eigenaren Jan en zijn dochter Tineke van Wilgenburg.

Wanneer er een speciaalbier wordt besteld door een gast in het café, gaat het bier op transport van de winkel naar het café. Onderweg gaat het bier in een koelmachine waardoor er een perfect gekoeld bier bij de klant op tafel terecht komt. 

Opening biertunnel

Hazeburg Maandag 23 november 2015 vindt de officiele opening van de biertunnel plaats. De burgermeester van Ermelo, dhr A. Baars, zal na 16:00uur de biertunnel openen. 

Lees ook

Een dag later, 24 november, kunnen de gasten de biertunnel gebruiken. De eerste week worden alle bieren die via de tunnel vervoerd worden met korting aangeboden. Ook worden er bierige prijzen verloot bij de tunnelloterij.

Brouwerij en winkel

In 1995 begon Jan van Wilgenburg in zijn winkel een kleine hobby brouwerij. Nu 20 jaar later heeft de "hobby brouwerij", Burg Bier Brouwerij een capaciteit van 700 liter per brouwsel en worden er eigen bieren gebrouwen als Veluws Blond, Veluws Bruun, Tripel-B en Gulle.

BurgBieren Het assortiment blijft ook maar groeien. Waar het ooit begon met 500 verschillende bieren, hebben liefhebbers nu de keuze uit 1.500 verschillende bieren. Dankzij de biertunnel kunnen al deze bieren naar het café worden vervoerd. 

Zaterdag 28 november 2015 organiseert BurgBieren een bierwandeltocht. Deze bierwandeltocht gaat naar BurgBieren voor een proeverij, rondleiding én een bezichtiging van de biertunnel. In de bieragenda van biernet.nl staat meer informatie hierover.

Cookie instellingen