Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Carlsberg komt met kartonnen bierflesjes

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Carlsberg komt met kartonnen bierflesjes

02 februari 2015 om 09:09

Carlsberg werkt aan het eerste biologisch afbreekbare bierflesje. Het flesje is van karton en wordt gemaakt van houtvezels of papierpulp.

Carlsberg komt met kartonnen bierflesjes

Kartonnen bierflesjes zijn de toekomst

Volgens Carlsberg hebben kartonnen bierflesjes de toekomst. “Het zal er anders gaan uitzien en anders aanvoelen”, zegt Hakon Langen, hoofd verpakkingsvernieuwing bij Carlsberg. “Het wordt ondoorzichtig, onbreekbaar, en onmiskenbaar vezelig.” zegt hij. De smaak zal niet veranderen, verzekert hij: “Wij doen nooit concessies aan de kwaliteit van het bier”.

Soort jeneverkruik

Hoe gaat dat eruit zien, zo'n kartonnen bierfles? De Deense brouwer heeft nog geen afbeeldingen vrijgegeven, maar een soortgelijke verpakking wordt gebruikt door een wijnbouwer in de Verenigde Staten. De wijn-‘flessen’ van PaperBoy Wines hebben uit de verte wel iets weg van jeneverkruiken, vanwege de kleur. 

Lees ook

Deze flessen zijn van karton met een plastic zak van binnen. De flesjes van Carlsberg krijgen een coating aan de binnenkant, wat ze volledig recyclebaar moet maken.

CO2-uitstoot terugdringen

De Carlsberg groep is één van de grootste brouwerijen ter wereld, met 500 biermerken. Volgens het laatste jaarverslag is verpakkingsmateriaal goed voor 45 procent van de CO2 die het bedrijf uitstoot.

De Denen werken voor de ontwikkeling van de kartonnen fles samen met exoXpac, een bedrijf dat is gespecialiseerd in verpakkingen van plantaardig materiaal. Ook krijgt de brouwer steun van het innovatiefonds van Denemarken en de Technische Universiteit van het land. Binnen drie jaar moet het bierkartonnetje op de markt zijn.

Cookie instellingen