Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Carlsberg verkoopt minder bier in 2013

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Carlsberg verkoopt minder bier in 2013

19 februari 2014 om 13:40

Carlsberg heeft in 2013 minder bier verkocht dan in 2012, vooral door de krimpende consumptie in West-Europa en Rusland. Dat blijkt uit cijfers die de brouwer woensdag naar buiten bracht.

Carlsberg

Het biervolume van de groep ging op autonome basis (exclusief overnames en desinvesteringen) met 2 procent omlaag. De West-Europese markt kromp met 2 procent en de Russische bierverkoop daalde met een percentage van 8 procent, vanwege de strengere regels rond de verkoop van alcohol en de tragere economische groei, aldus Carlsberg. In Azië gingen de verkopen juist verder omhoog.

Lees ook

De omzet liep op naar 66,5 miljard kroon (8,9 miljard euro). De winst daalde daarentegen met twee procent naar 5,5 miljard kroon. Zonder afschrijvingen en eenmalige kosten was dat 5,8 miljard kroon geweest, liet Carlsberg woensdag weten bij presenteren van de jaarcijfers.

Vierde kwartaal

Over het vierde kwartaal van 2013 wist Carlsberg een resultaat te boeken van 2,3 miljard kroon, wat meer is dan analisten hadden verwacht. Dankzij de sterke presentaties van Azië, die de zwakke marktomstandigheden in Rusland en West-Europa compenseerden. Carlsberg waarschuwt dat de zwakke marktomstandigheden in Europa en Rusland waarschijnlijk zullen aanhouden. Carlsberg meldt verder te willen investeren in Azië, terwijl de focus in West-Europa en Rusland op verbetering van winstgevendheid blijft liggen.

Vooruitzichten Carlsberg

Carlsberg's grootste stap in Azië was recent de verhoging van zijn belang in de Chinese brouwer Chonqing Brewery Co naar een meerderheidsbelang van 60%. Eind december kondigde Carlsberg aan om 100% in Chongqing Beer Group Assets Management te willen kopen voor 1,56 miljard yuan. De stap is vergelijkbaar met de overname door Heineken van Asia Pacific Breweries in Singapore in november 2012.

Cookie instellingen