Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

CBL wil duidelijkheid alcoholwet

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

CBL wil duidelijkheid alcoholwet

09 januari 2014 om 14:18

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) wil duidelijkheid over de nieuwe alcoholwet. De verkoop van drank aan ouders die boodschappen doen met minderjarige kinderen is een belangrijk punt.

drank verkopen

Het CBL wil dat staatssecretaris Van Rijn duidelijkheid geeft over de nieuwe alcoholwet die per 1 januari 2014 is ingegaan. Een belangrijk punt is vooral de drankverkoop aan ouders die met een minderjarig kind boodschappen doen.

Lees ook

Onbegrip voor nieuwe alcoholwet

Eerder deze week ontstond er ophef toen een vrouw in Deventer boodschappen deed met haar zoon van 16. Bij de boodschappen zaten blikjes bier die ze niet mee kreeg, omdat ze samen met haar 16-jarige zoon in de rij stond. De supermarkt weigerde de verkoop, vanwege de kans dat de vrouw het bier aan haar kind kon geven. 

Het CBL gaf vervolgens aan ouders het advies om zonder hun minderjarige kinderen drank te kopen in de supermarkt. Nu wil het CBL duidelijkheid over de nieuwe wet van staatssecretaris Van Rijn. Woordvoerder Miranda Boer van het CBL: "Tot vorige week mocht iedereen die met zijn kinderen boodschappen deed gewoon alcohol kopen. Nu mag dat niet. We willen opheldering van de passage in de wet. Hoe moet het nu precies? Want we willen zeker niet dat mensen hun kinderen thuislaten als ze boodschappen doen. En als iemand zijn weekboodschappen doet, moet die gewoon zijn kratje bier kunnen afrekenen.

Ouder met kind mag alcohol kopen

Volgens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport mogen supermarkten wel alcohol verkopen aan ouders die met kinderen boodschappen doen. De wet zegt echter niet dat alcoholverkoop in aanwezigheid van kinderen is verboden. Supermarkten kunnen de verkoop van drank aan volwassen wel weigeren, als zij denken dat deze drank is bedoeld voor de minderjarige. 

Cookie instellingen