Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

DAVO beste Nederlandse bier | Brussels Beer Challenge

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

DAVO opnieuw beste Nederlandse bier tijdens Brussels Beer Challenge

24 november 2022 om 11:02

DAVO Bieren uit Deventer heeft opnieuw groot succes geboekt tijdens de Brussels Beer Challenge. Net als vorig jaar werd een bier van de brouwer verkozen tot het 'Beste Nederlandse bier van de competitie'.

DAVO succesvol op Brussels Beer Challenge 2022
Davo bieren logo
DAVO Bordo limited edition

DAVO x Brussels Beer Challenge

Op maandag 21 november 2022 zijn de winnaars van de Brussels Beer Challenge bekendgemaakt. DAVO Bieren uit Deventer is daarbij met twee bieren in de prijzen gevallen. De DAVO Bordo won brons in de categorie ‘speciaalbieren (minder dan 7%)’. De Weizenbock pakte goud in de categorie ‘Dunkel Weizen(dubbel)bock’ en werd daarnaast tot ‘beste Nederlandse bier van de competitie’ uitgeroepen. Vorig jaar won DAVO diezelfde titel, destijds met de Bordo.

Davo team op de Brussels Beer Challenge 2022 Drie dagen lang proefde een panel van 85 internationaal gereputeerde bierkenners 1800 bieren uit 41 landen. De deelnemende bieren worden onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, specificiteit en stijl en vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de drie degustatiedagen werden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award. Daarvan mocht DAVO er twee mee naar huis nemen. Acht enthousiaste medewerkers van DAVO kwamen speciaal voor de uitreiking van de Brussels Beer Challenge naar Gent. Samen namen ze de prijzen in ontvangst.

Lees ook

Twee jaar op een rij beste bier van Nederland

Vorig jaar vielen dezelfde bieren van DAVO in de prijzen. Toen werd de Weizenbock beloond met zilver. De Bordo bemachtigde destijds goud en het beste bier van Nederland. Meesterbrouwer Arnoud Pijpker: “Ik ben heel blij dat onze bieren weer in de prijzen zijn gevallen tijdens de Brussels Beer Challenge. Het is toch een beetje het WK speciaalbieren, hè? En dan ook nog twee jaar achter elkaar het beste Nederlandse bier van de competitie. Gaaf!”  

Weizenbock wint weer

Het was voor de Weizenbock niet de eerste keer dat hij in de prijzen viel. Het bier won al eerder mooie titels, waaronder het Beste Speciaalbock van Nederland. De Weizenbock is diep robijnrood van kleur, zwaar en met de frisse smaak van een Weizen. Fris met bananengeur, en toch het verwarmende van de alcohol met gebrande mout erin.

Bordo: barrel aged cherry sour

De DAVO Bordo is het meest exclusieve bier van DAVO. De barrel aged cherry sour heeft een jaar lang gerijpt op originele houten Bordeaux vaten. Het kersenbier heeft daar zijn specifieke smaak aan te danken.  

Wil je deze prijswinners proeven? De Bordo is de komende tijd in de proeflokalen van DAVO in Deventer, Arnhem, Zwolle of Twello te proeven op tap. De Weizenbock staat op tap in de proeflokalen en is te verkrijgen via de webshop van DAVO. Meer weten over DAVO? Ga dan naar www.davobieren.nl.

Cookie instellingen