Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De hemel voor bierliefhebbers: Craft & Draft Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De hemel voor bierliefhebbers: Craft & Draft

04 maart 2015 om 12:57

Bierliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het nieuwe biercafé Craft & Draft in Amsterdam. Met veertig bieren op tap en ruim honderd bieren op fles is er voor elke smaak wat wils!

craft and draft amsterdam

Veertig speciaalbieren op tap en to go

Veertig speciaalbieren en ruim honderd bieren op fles. Amsterdam is met Craft & Draft weer een biercafé rijker. De ruime selectie is niet het enige bijzondere aan het nieuwe café. Je kunt namelijk ook je favoriete tapbiertje laten afvullen in een literfles, een zogenaamde growler. In de VS en Rusland een beproefd fenomeen, maar uniek in West-Europa. De growler koop je in de bierwinkel aan de voorkant van het pand. Daar kun je ook terecht voor allerlei andere bijzondere bieren op fles. 

Lees ook

Wegwijs worden in de bierwereld

De winkel die aan het café vastzit, was één van de redenen om Craft & Draft te beginnen. De andere reden: "Mensen wegwijs maken in de bierwereld en ze verschillende bierstijlen laten leren kennen", zegt ­bedrijfsleider Koen Tuijnman. "Het prettige aan deze nieuwe zaak is dat we hier niet vastzitten aan een contract met een grote brouwerij. We hebben daarom volledige vrijheid in de keuze voor biertjes en hebben een mooie mix en balans gevonden met vrij extreme en traditionele bieren."

Bieroloog Peter van der Arend 

Craft & Draft is het derde biercafé van bieroloog Peter van der Arend. In 2000 opende hij proeflokaal Arendsnest, vorig jaar verkozen tot beste Nederlandse biercafé. Hier worden alleen Nederlandse bieren verkocht. Later kwam daar de BeerTemple bij, met enkel Amerikaanse bieren. Deze stond vorig jaar op nummer 2 in dezelfde lijst. Van der Arend heeft ook een rol in de Snaterende Arend Bierbrouwerij. Dit project runt hij samen met Marcel Snater.

Cookie instellingen