Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Speciaalbierbus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Speciaalbierbus

24 april 2015 om 15:00

De SpeciaalbierBus is een nieuw en uniek concept op het gebied van Street food. Hun doel is het promoten, beleven en laten proeven van Nederlandse speciaalbieren.

Horecavoertuigen is de overkoepelende naam van de organisatie achter de SpeciaalbierBus en de Horecavan. Geboren uit passie en een natuurlijke onrust om iets unieks neer te zetten. Geïnspireerd door de opkomst van leuke initiatieven op het gebied van streetfood.

De Speciaalbierbus

Nadat ze hun eerste voertuig, een oude ziekenwagen uit Duitsland hadden verbouwd tot rijdende Italiaanse espressobar dachten ze.. dit moet nog gekker kunnen, hoog tijd om hun enthousiaste over speciaalbier ook over de bühne te brengen. Je kunt wat dat betreft wel een parallel trekken met de beleving van koffie. Vroeger dronk iedereen filterkoffie, nu zie je overal mooie apparaten, succesvolle koffieconcepten, foodtrucks met koffie. Ook binnen de Speciaalbieren zijn nog zoveel smaken te ontdekken. De beleving van Nederlands bier lijkt een omslag te hebben gemaakt. Woorden als 'lokaal' en 'ambachtelijk' staan tegenwoordig steeds vaker centraal bij de aanschaf van een biertje.

Speciaalbier en festivals

De consument veranderd. De vraag naar ambachtelijke, regionale producten groeit. Lokale (micro)brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. Op het terras is het leuker een lokaal biertje te bestellen en iets te horen over de achtergrond van de maker. Maar zij misten dit aanbod op vele festivals. De bezoekers van festivals zijn steeds meer op zoek naar eigenzinnige en lokale producten. Het reguliere aanbod van pils schiet in onze ogen tekort aan de verwachting van de bezoeker. De speciaalbieren bieden een aanvulling op het reguliere pils van de grotere brouwers.

Lees ook

De SpeciaalbierBus is opzoek naar samenwerking

De SpeciaalbierBus is een uniek rijdend proeflokaal voor Nederlandse speciaalbieren. De gelede oldtimerbus uit 1981 met een lengte 18,4 meter biedt ruimte voor een grote bar met acht tapkranen en 80 zitplaatsen waarvan 35 binnen en 45 buiten (terras). Door het flexibele middenstuk van de bus kan hij in een hoek van 90 graden staan. Hierdoor kan iedere locatie omgetoverd worden tot een gezellig dorpsplein. De SpeciaalbierBus schenkt als mobiel proeflokaal enkel Nederlandse speciaalbieren van kleinere brouwerijen. Voor het festival seizoen 2015 staan er al een paar unieke samenwerking tussen brouwerijen, festivals en de SpeciaalbierBus op stapel. Maar ze zijn op zoek naar meer festivals en meer brouwerijen die met hun willen samenwerken.

Gezamenlijk dompelen ze de bezoekers van uw festival onder in de belevingswereld van het Nederlandse speciaalbier. de brouwers stellen ingrediënten beschikbaar en we organiseren proeverijen, smaaknotities en bierworkshops. Alles in en om de bus ademt de brouwkunst van het Nederlandse speciaalbier!

Cookie instellingen