De vorm van het glas bepaalt hoeveel bier je drinkt

bierglazen

04 september 2012 om 13:30
Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat je uit sommige bierglazen sneller drinkt dan uit anderen.

Uit onderzoek is gebleken dat bier uit een toelopend glas sneller opgedronken wordt dan uit een recht glas. Dit is gebleken uit een onderzoek van de universiteit van Bristol in Engeland.

Het experiment

De onderzoekers hebben het experiment uitgevoerd met een groep van 159 personen waarvan de helft frisdank kreeg en het andere deel bier. De vorm van het glas verschilde ook in deze twee groepen, de ene helft van de bier en frisdrank drinkers kreeg een recht glas en de andere helft kreeg een toelopend glas.

Het resultaat

De proefpersonen die uit een recht glas bier dronken deden er gemiddeld 60% langer over om hun glas leeg te drinken dan de personen met een toelopend glas.
Wanneer de proefpersonen een halfvol glas voorgezet kregen was er geen verschil meer merkbaar in de tijd dat het duurde om het glas bier helemaal leeg te drinken. 

Glas halfvol

De onderzoekers denken dat dit mogelijk veroorzaakt wordt doordat sociale drinkers de gewoonte hebben om de eerste helft van hun glas sneller leeg te drinken. Omdat bij een toelopend glas de helft moeilijk in te schatten zijn de onderzoekers ook van mening dat op alle bierglazen de helft duidelijk aangeven moet worden.

Frisdrank

Bij de proefpersonen die frisdrank kregen was overigens geen verschil te merkbaar tussen het drinken uit een recht of een toelopend glas.

Reageer

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Amstel Radler 0.0%

Laurens Ten Dam trakteert op Amstel 0,0% Radler
Laurens ten Dam speelt de hoofdrol in de nieuwe Amstel 0,0% Radler reclame. Tijdens zijn race drinkt hij het alcoholvrije biertje en deelt ook nog wat uit!

Meer reclames van Amstel Radler 0.0%

Laatste reacties