Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duitse bierindustrie gaat achteruit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duitse bierindustrie gaat achteruit

23 april 2014 om 13:37

Het is het zevende jaar op rij dat de bierconsumptie in de grootste economie van de eurozone afneemt. Hoewel er in Duitsland steeds minder bier gedronken wordt, neemt het aantal brouwerijen wel toe.

Duitse bierindustrie gaat achteruit
Weihenstephan bieren

De Duitse brouwerijen verkochten in 2013 94,6 miljoen hectoliter bier, de laagste hoeveelheid sinds de Duitse hereniging. In Duitsland stroomde er vorig jaar 79,7 miljoen hectoliter uit de biervaten, bij de uitvoer was er een groei in landen buiten de Europese Unie.

Lees ook

De gouden jaren zijn voorbij

De gouden jaren zijn voor vele Duitse brouwers wel degelijk voorbij. De bierconsumptie in Duitsland daalde de afgelopen 25 jaar namelijk met ruim één derde. Als grootste bierproducent kent Duitsland veel concurrentie vanuit Europa. Traditionele brouwerijen lopen tegenwoordig ook tegen oplopende energiekosten en hogere prijzen voor glas en mout. Sommige bedrijven kunnen die strijd niet aan en gaan dan failliet.

Bovendien drinken de jonge Duitsers steeds vaker sterke drank of  alcoholvrije dranken dan vroeger. Die evolutie brengt mee dat de bierverkoop vorig jaar alleen al met 2 procent daalde.

"We bevinden ons in een zeer moeilijke markt," zei Josef Schraedler, topman van de Weihenstephan-brouwerij in een interview met het persagentschap Reuters. "Je kunt hier niet groeien tenzij je lagere prijzen hanteert, of een premium-merk in de markt zet", vermeld hij.

Cookie instellingen