Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Failliete baas Olm Bier komt terug met nieuwe Princen brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Failliete baas Olm komt met Princen brouwerij

13 september 2013 om 15:36

De oud directeur van Olm bier, Mark Schneider, is terug met een nieuwe brouwerij: Princen. Twee jaar geleden werden zowel hij persoonlijk als zijn brouwerij Olm Bier nog failliet verklaard. 

Princenbrouwerij

Bijzondere comeback

De terugkomst van Schneider op de biermarkt is bijzonder. In de zomer van 2011 werd Schneider door Heineken beschuldigd van bierfraude op grote schaal. Volgens Heineken verkocht Olm Bier goedkoop ingekocht bier aan cafés die een contract hadden met Heineken. Heineken werd door de rechter in het gelijk gesteld, wat er toe uiteindelijk toe leidde dat Schneider en zijn brouwerij Olm Bier failliet werden verklaard.

Inmiddels is het persoonlijke faillissement opgeheven. Maar de curator van Olm Bier zit nog altijd achter de oud-Olm-bier-directeur aan. Uit het laatste faillissementsverslag blijkt dat Schneider kort voor het faillissement nog 78.000 euro zou hebben weggesluisd naar een vennootschap in Luxemburg.

Lees ook

Ondanks al het gedoe rond het faillissement heeft Scheider dus toch tijd gevonden om met Princen bier een comeback te maken op de Nederlandse biermarkt.

Princen brouwerij

Mark Schneider komt nu terug met een gloednieuwe brouwerij: Princen Bier. Princen Bier is onderdeel van Princen Dranken Groep. Princen Dranken Groep staat al enige tijd bij de kvk ingeschreven. De 'website' is er al en het woordmerk Princen is deze zomer vastgelegd bij het Europese merkenregister.

Nu nog bier brouwen dus. Maar ook daar wordt met volle kracht aangewerkt. Op de Facebook pagina van de Princen Brouwerij en onderstaande foto's is te zien hoe de brouwerij opgebouwd wordt. 15 september moet alles operationeel zijn en zijn we in Nederland wéér een brouwerij rijker. De eerste batch bier zal waarschijnlijk eind oktober gereed zijn.

princen brouwerij in aanbouw, met hijskraan   princen brouwerij in aanbouw

Cookie instellingen