Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

'Gandhi-Bot Bier' na protest uit India uit de schappen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

'Gandhi-Bot Bier' na protest uit India uit de schappen

27 januari 2015 om 09:06

De Amerikaanse brouwerij New England Brewing ziet af van de naam 'Gandhi-Bot Beer' voor een van de biersoorten uit hun assortiment. De beeltenis van Mahatma Gandhi als robot zal niet meer worden gebruikt.

'Gandhi-Bot Bier' na protest uit India uit de schappen

Gandhi-Bot bier uit de schappen

Veel Indiërs in de VS hebben een protest geuit tegen het Gandi-Bot bier van de Amerikaanse brouwerij New England Brewing. Op de etiketten en blikjes van dit bier staat een beeltenis van Mahatma Gandhi als robot. Het bier is een India Pale Ale, een biersoort met extra hop.

Lees ook

Vader van de natie

Gandhi leidde de Indiase onafhankelijkheidsbeweging en werd in 1948, een jaar na de onafhankelijk van Groot-Brittannië, doodgeschoten. De Indische gemeenschap ziet hem als vader van de natie. Daarbij was Mahatma Gandhi geheelonthouder. Dat zijn beeltenis wordt gebruikt op een blik bier wordt daarom als zeer ongepast gezien.

Brouwerij toont begrip en wijzigt naam

Het 'Gandhi-Bot Beer' was al vijf jaar op de markt. De laatste maanden probeerde de brouwerij met Indiërs en hindoetempels om tot een oplossing te komen. Na een zorgvuldige afweging heeft de brouwerij nu besloten om de naam te wijzigen. "Daarmee betuigen we steun aan de Indische gemeenschap in de VS en beperken we de verliezen", aldus het bedrijf.

New England Brewing zegt dat het wel drie maanden kan duren voordat alle flessen met Gandhi's naam en etiket zijn verkocht. De nieuwe naam van het bier is nog onbekend.

Cookie instellingen