Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Geen boetes aan drinkende minderjarigen in Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Geen boetes aan drinkende minderjarigen in Amsterdam

29 februari 2016 om 13:45

Amsterdam heeft in twee jaar tijd nog geen boetes uitgedeeld wegens het schenken van alcohol aan minderjarigen.

 

Kroeg

Dat zegt een woordvoerder van de gemeente tegen het Algemeen Dagblad.

Bier drinken vanaf je achttiende

Sinds 2014 is de leeftijdsgrens voor alcohol verhoogd van 16 naar 18 jaar. Minderjarigen die toch alcohol drinken en horecagelegenheden die het schenken kunnen een boete krijgen, maar in de praktijk gebeurt dat niet.

Lees ook

'Het is vaak druk in een zaak en alle handelingen - bestellen, afrekenen, een drankje krijgen - moeten worden geconstateerd', laat de gemeente aan de krant weten. De gemeente wil strenger gaan controleren en gaat het anoniem toezicht dit jaar uitbreiden. 

Alcoholbeleid 

Koninklijke Horeca Nederland Koninklijke Horeca Nederland (KHN) herkent de grote verschillen in lokaal alcoholbeleid, maar vindt het onterecht om kroegbazen harder aan te pakken.

De branchevereniging wil dat ook ouders en oudere vrienden van 18-minners hun verantwoordelijkheid nemen. ,,Zij geven de drank vaak door aan jongeren.'' Eerder meldden we al dat deze 'doorgevers' volgens KHN ook beboet zouden moeten kunnen worden.

Zelf komt de horecasector binnenkort met stickers die jongeren waarschuwen voor controles op hun identiteitsbewijs. ,,Wij denken onze ondernemers te helpen met een strengere toon,'' zegt woordvoerder Saskia Deerenberg. ,,In de VS is het helemaal ingeburgerd om je ID te laten zien, maar hier is dat nog echt een dingetje.'' 

KHN hoopt er met de stickeractie aan bij te dragen dat het 'de normaalste zaak van de wereld' wordt om je ID te laten zien als je alcohol koopt.

Bron: AD.nl

Cookie instellingen