Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Goed 1e half jaar voor Heineken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Goed 1e half jaar voor Heineken

20 augustus 2014 om 11:40

Heineken heeft in de eerste helft van 2014 meer bier verkocht, maar door ongunstige wisselkoerseffecten leverde dat minder op.

Heinekn wk voetbal en shirt

Heineken heeft in het eerste halfjaar minder omzet en minder winst geboekt dan een jaar eerder. De daling komt echter door het ongunstige effect van het omwisselen van de verdiensten naar de sterke euro. Heineken profiteerde het voorbije half jaar vooral van het lekkere weer en het WK voetbal.

heineken met krat bier De nettowinst, gecorrigeerd voor eenmalige posten en afschrijvingen, nam wel met 14 procent toe tot 772 miljoen euro.

Omzet Heineken daalt en stijgt

De omzet van Heineken in de eerste zes maanden kwam uit op 10,2 miljard euro, een daling van 1,4 procent. Op autonome basis, zonder het meerekenen van het valuta-effect en zonder acquisities, steeg de omzet echter met 4,6 procent.

Lees ook

De operationele winst van Heineken steeg met 7,7 procent naar 1,6 miljard euro. Onder de streep resteerde een nettowinst van 631 miljoen euro, een daling van 1,3 procent. Zonder bijzonder lasten (beia) steeg de winst met veertien procent tot 772 miljoen euro.

Sterk halfjaar

,,Met omzet- en winstgroei in bijna alle regio's is dit is een sterk halfjaarresultaat'', stelde topman Jean-François van Boxmeer. Heineken staat er dankzij zijn sterke merkenportfolio en brede geografische spreiding goed voor om de omzet en winst in de rest van 2014 en daarna verder op te voeren, voegde hij eraan toe. Wel blijven de economische vooruitzichten gemengd, wat de groeivooruitzichten voor de tweede jaarhelft wat tempert.

Het bedrijf gaat voor heel 2014 nog altijd uit van een ,,gezonde'' autonome groei van de opbrengsten, waarbij wisselkoerseffecten de gerapporteerde omzet blijven drukken. Het drukkend effect daarvan op de operationele winst wordt geschat op 70 miljoen euro. Eerder ging Heineken uit van 115 miljoen euro. De marges zullen over heel 2014 wat hoger zijn dan gemiddeld over de middellange termijn is voorzien.

Het aandeel Heineken op de AEX noteerde flink in de plus woensdag ochtend.

Cookie instellingen