Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grand Hotel Karel V lanceert culinair bierarrangement

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grand Hotel Karel V lanceert culinair bierarrangement

30 januari 2015 om 09:16

Vanaf februari lanceert Grand Hotel Karel V het Bourgondisch Bierarrangement voor de échte liefhebber van speciaalbieren.

Grand Hotel Karel V lanceert culinair bierarrangement
Brouwerij Maximus
Brouwerij de Molen logo sinds april 2022

Vijf-gangen diner met bijpassende bieren

Fijnproevers worden in het Grand Restaurant Karel V getrakteerd op een gastronomisch 5-gangen diner in combinatie met bijpassende regionale bieren, waarvan het KV bier ontwikkeld is door chef’s Vito Reekers en Jasper Gronert. Een verrassende combinatie, die je vaak niet op de gemiddelde menukaart van een gerenommeerd restaurant ziet staan. 

Indian Pale Ale 

Wat voor Reekers en Gronert begon als pure hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een speciaalbier van formaat. Na verschillende brouwsels te hebben getest, werd uiteindelijk gekozen voor de ‘Indian Pale Ale’, een amberkleurig biertje met extra hop en bergamot als karakteristiek bestandsdeel. Het bier krijgt hierdoor een frisse ondertoon, ondersteunt door het aroma van de hop.

Andere regionale bieren 

Naast dit bier staan ook andere regionale bieren op het menu. Twee ervan zijn door brouwerij Maximus gebrouwen, twee bieren zijn geproduceerd door brouwerij Rooie Dop uit Utrecht en een is van de hand van brouwerij De Molen uit Bodegraven. Allen befaamd om de ambachtelijke brouwsels.

Lees ook

Bier-spijs variatie

Dat bier goed te combineren is met culinaire hoogstandjes komt door de eindeloze combinaties en mogelijkheden die er zijn in het brouwproces. Bij bier mag je specerijen toevoegen, kun je variëren met suikers en soorten hop en experimenteren met verschillende graansoorten. En dat biedt mogelijkheden tot spannende bier-spijs variaties.

“Bij het KV bier past bijvoorbeeld een gerecht met octopus, knolselderij, kafirlimoen en miso. Het is een gerecht met voldoende body en frisheid om te kunnen combineren met ons biertje”, aldus chef Vito Reekers. 

Lange bierhistorie

Het maken van een eigen bier komt niet uit de lucht vallen. In de tijd van Karel V werd ook al bier gebrouwen in het kloostercomplex, nu Grand Hotel Karel V. Destijds vertrouwde men meer op de zuiverheid van bier dan van water. Het bier lag opgeslagen in de Middeleeuwse tongewelven, nu hotelbar Caves Caroli. Het graan en hop werden verzameld in de foyer, vroeger de oude graanzolder. 

Bourgondisch Bierarrangement

Het Bourgondisch Bierarrangement is te boeken vanaf februari en bevat een exclusief 5-gangen bier/spijs menu in Grand Restaurant Karel V, een overnachting in een comfortabele standaard kamer, gebruik van alle Wellness faciliteiten en uitgebreid ontbijt in het Grand Restaurant vanaf €173,- per persoon.

Cookie instellingen