Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gulpener biologisch: de eerste biologische bierrange van Nederlandse bodem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gulpener biologisch, eerste biobier van Nederland

15 mei 2012 om 00:14

De nieuwe Gulpener bieren zijn op biologisch wijze gebrouwen. Op de toekomst!

Het biologische bier van Gulpener

Met de introductie van 3 biologisch gebrouwen bieren presenteert Gulpener de éérste biologische bierrange van Nederlandse bodem. Bij de productie van de biologische bieren worden 100% biologische granen en hop uit Limburg gebruikt. Met door mergel gezuiverd water uit eigen bron. De bieren van Gulpener worden niet gepasteuriseerd waardoor je de oorspronkelijke pure smaak beleeft. Bekijk de video.

Directeur John Halmans: “In de jaren negentig zijn we gestart met het duurzaam brouwen met Limburgse grondstoffen. Al onze bieren zijn inmiddels 100% Limburgs en Milieukeur gecertificeerd. Voor de consument bleek veelal nog onvoldoende zichtbaar dat er op het gebied van bier ook een verantwoorde keuze gemaakt kan worden. Met deze range aan bieren willen wij het segment biologisch bier binnen Nederland op de kaart zetten. De consument vraagt om transparantie en om pure en eerlijke producten. Met de gerestylde biologische bierrange is het voor de consument duidelijk waar hij dit, op het gebied van bier, kan krijgen. Alle grondstoffen inclusief de hop waarmee de biologische bieren worden gemaakt zijn afkomstig van drie biologische gerstboeren die zijn verenigd in de Limburgse coöperatie Triligan en een ecologische hopboer uit Reijmerstok. De Gulpener Bierbrouwerij heeft al sinds de jaren ‘90 een samenwerkingsverband met de Limburgse telers en zorgt hiermee voor een zekere werkgelegenheid in de streek”.

De bieren
Gulpener ur-pilsener Ur-Pilsner
Gulpener Ur-Pilsner bevat een mild-kruidige hopsmaak en een licht bittertje. Alsof je door de hoptuinen wandelt. 

Gulpener Ur-Pilsner zorgt voor genieten bij alle gelegenheden. Naast water, gerstemout en hop heeft Ur-Pilsner een alcoholpercentage van 5%.
 

 

Gulpener-ur-amber Ur-Weizen
Gulpener Ur-Weizen is een fris en licht bier met een stevige schuimkraag. De verfrissende smaak zorgt voor een zomers gevoel het hele jaar door.

Lees ook

Gulpener Ur-Weizen heeft een alcoholpercentage van 5,3%.
 

 

Gulpener ur-weizen Ur-Amber 
Gulpener Ur-Amber, een amberkleurig bier voor het betere genieten. De lichte karamelsmaken met honingtonen en de fijne hoppigheid maken dit bier zo bijzonder.

Gulpener Ur-Amber bevat een alcoholpercentage van 5,3%.

 

Video Gulpener Biologisch

Op www.opdetoekomst.nl lees je meer over deze Biologische bieren van Gulpener.

Cookie instellingen