Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Halve liter blikken Jupiler nog maar 0,44 liter

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Halve liter blikken Jupiler nog maar 0,44 liter

24 juli 2014 om 12:14

Slecht nieuws voor de Jupiler fans onder ons: de brouwer heeft een nieuw formaat bierblikken met een inhoud van 44 centiliter. Deze kleinere blikken komen in de plaats van de halve liter blikken.

Jupiler 44 cl
Jupiler logo
Jupiler logo

Van 0,50 liter naar 0,44 liter

Jupiler onderscheid zich al van andere biermerken met hun krat met kleinere flesjes van 0,25 liter. De reguliere maat voor een bierflesje in een krat van 24 flesjes is toch 0,30 liter of soms zelfs 0,33 liter. En nu gaat Jupiler ook minderen in bier in hun bierblikken. De halve liter blikken zijn allemaal vervangen door blikken van 0,44 liter.

Lees ook

Minder bier, minder geld?

De gemiddelde prijs van 6 blikken van 0,50 liter was € 6,77 (€ 2,26 per liter Jupiler). Voor een sixpack van het nieuwe formaat blikken betaal je nu € 6,62 (€ 2,51 per liter Jupiler). Niet alleen heb je dus minder bier, je betaalt ook meer geld!

Mannen weten waarom?

Met dit kleinere formaat blikken wil de brouwer zich onderscheiden in het winkelschap. Volgens Jupiler is dit formaat blik toegankelijker in een groeiende blikmarkt. Maar iedereen weet natuurlijk dat meer bier altijd beter is dan minder bier... en dan voert de brouwer de slogan "Mannen weten waarom!". Nou, wij snappen er helemaal niets van!

Cookie instellingen