Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken behaalt meer winst | Verkopen zijn gestegen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken behaalt meer winst

25 april 2019 om 13:46

Heineken heeft de winst vergoot in het eerste kwartaal van 2019. Er is vooral in het buitenland meer bier verkocht. De winst en verkopen in Nederland waren stabiel.

Meer winst voor Heineken
Heineken logo
Heineken logo

Positieve start

Heineken heeft in het eerste kwartaal van 2019 meer winst behaald door een stijging van de verkopen. De totale nettowinst is gestegen met 15 procent naar 299 miljoen euro. Het verkochte biervolume is ook gestegen met 4,3 procent naar totaal 52,7 miljoen hectoliter. Dit is een stijging van 4,4 procent ten opzichte van vorig jaar.

Grootste stijging

Heineken logo Heineken heeft de grootste stijging te danken aan de regio's Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Oost Europa. In deze regio's steeg het biervolume met 8,2 en 7,8 procent. In Amerika werd nog altijd het meeste bier verkocht, met een stijging van 3,2 procent naar 19,8 miljoen hectoliter. Europa staat op de tweede plaats met een groei van 1,6 procent naar 15,8 miljoen hectoliter. 

Lees ook

Stijging in Europa

Mede dankzij het mooie weer afgelopen tijd en de periode rond Pasen is er ook zeker meer bier verkocht. Verder was ook te merken dat er een groei is in de verkoop van de wat duurdere bieren zoals speciaalbieren en andere producten zoals Radler en alcoholarm of- vrij bier. Heineken heeft verder geen omzetcijfers naar buiten gebracht, maar hield zich vast aan zijn eerdere jaardoelstellingen.

Cookie instellingen