Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken heeft sterk 1e halfjaar van 2015

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken heeft sterk 1e halfjaar van 2015

03 augustus 2015 om 13:19

Heineken heeft in het eerste half jaar meer bier aan de man gebracht. De omzet in Europa was niet bijzonder, maar dit werd goedgemaakt in opkomende markten.

Heineken flesjes

Halfjaarwinst Heineken naar 1,1 miljard

Bierbrouwer Heineken heeft het afgelopen halfjaar 1 procent meer bier verkocht. Ook houdt Heineken steeds meer geld over aan elk verkocht flesje, de marge op bier is dus steeds beter. Mede daardoor steeg de nettowinst van Heineken naar 1,1 miljard euro. Vorig jaar werd er in diezelfde periode nog 631 miljoen euro winst gemaakt.

Volgens Heineken-topman Jean-François van Boxmeer zijn de resultaten in lijn met de verwachtingen. Hij verwacht dat de bierverkoop ook de rest van het jaar stijgt.

Lees ook

Europa daalt

In Azië, Afrika en Amerika wordt er meer bier verkocht. In Europa daalt de bierverkoop. Vorig jaar profiteerde Heineken nog van het WK voetbal, waardoor er meer werd gedronken. Door de economische onrust in Rusland daalde daar de verkoop met meer dan 10 procent.

Heineken probeert nog meer op de kosten te besparen. Heineken verwacht aan het eind van het jaar minder mensen in dienst te hebben dan nu, maar er zijn geen gedwongen ontslagen.

Bier export

Vorige week maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend dat de Nederlandse bierexport naar recordhoogte is gestegen, mede dankzij de verkopen van Heineken. 

Bekijk de Heineken site voor meer financiële details.

Cookie instellingen