Heineken schrapt 70 banen in Nederland

13 juni 2012 om 11:08
Brouwerijen

Bij bierbrouwer Heineken verdwijnen zeventig banen op het hoofdkantoor en bij de mensen die contact onderhouden met de horeca.

Heineken Nederland moet banen schrappen door de aanhoudende zwakke horecamarkt. Hierdoor verdwijnen zeventig arbeidsplaatsen, liet een woordvoerder weten. Heineken lichtte het personeel daarover afgelopen vrijdag al in en legde het reorganisatievoorstel daarna voor aan de vakbonden en de ondernemingsraad.

De banen verdwijnen in alle lagen van het bedrijf, met name in de tak horeca, zei de woordvoerder. Gedwongen ontslagen sluit Heineken daarbij niet uit. Het gaat volgens de zegsman om een centralisatie van de ondersteunende diensten en tegelijkertijd een scheiding van de brouwerij- en groothandelsactiviteiten.

Heineken denkt in oktober 2012 aan de reorganisatie te kunnen beginnen en op 1 januari 2013 met een nieuwe situatie verder te gaan

Reageer

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Brahma

Brahma
Leuk reclamespotje van Brahma. Brahma is een biermerk. Nog nooit van gehoord, geen idee of het lekker en goedkoop is maar wel een grappig spotje!

Meer reclames van Brahma

Laatste reacties