InBev geeft fout met Hoegaarden toe

InBev geeft fout met Hoegaarden toe

11 september 2007 om 13:30
Brouwerijen

Bierbrouwer InBev geeft schoorvoetend toe dat het fout zat om Hoegaarden over te brengen naar de grote Jupilerbrouwerij bij Luik. Begin deze week meldde het bierbedrijf dat Hoegaarden weer volledig wordt geproduceerd in het gelijknamige Belgische dorp.

‘We hebben de complexiteit van de transfer naar de brouwerij van Jupiler onderschat’, aldus een zegsman in De Telegraaf, aangevend dat de overstapt naar de Jupilerbrouwerij een misrekening was.

InBev maakte maandag bekend dat het flink gaat investeren in de brouwerij in Hoegaarden. ‘Dit is een nieuw begin voor het witbier in Hoegaarden, dat weer de enige echte witbierbrouwerij zal worden’.

De grote man achter Hoegaarden witbier, de 81-jarige Pierre Celis die de brouwerij jaren geleden verkocht aan InBev, is blij met het jongste besluit. ‘U belt mij uit bed, want ik ben in Amerika. Maar dit is echt prachtig nieuws en fantastisch voor het dorp’, aldus Celis, die eerder forse kritiek uitte op InBev.

Ook de vakbond zijn blij met de beslissing van InBev. Wel voegde de vakbonden toe dat de brouwer twee jaar lang niet heeft geluisterd. ‘Maar gelukkig komt men toch terug op het besluit en komen er in Hoegaarden zelfs dertig banen extra bij’.

Reageer

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Grolsch

Het klinkt al lekkerder
Het 'plop' geluid van de Grolsch beugelfles zorgt ervoor dat mensen tijdens allerlei herkenbare en alledaagse situaties zin krijgen in Grolsch bier.

Meer reclames van Grolsch

Laatste reacties