Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lekkerste aspergebier 2016 | Vandeoirsprong Weizen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lekkerste aspergebier 2016

25 april 2016 om 11:58

De Vandeoirsprong Weizen is dit jaar verkozen als lekkerste aspergebier.

De unieke eigenschappen van dit bier combineren zeer goed met een klassiek aspergegerecht.

Lekkerste aspergebier 2016
Vandeoirsprong Weizen Logo
Vandeoirsprong Weizen

Het Weizen bier Vandeoirsprong uit Oirschot is verkozen tot heÌ€t lekkerste aspergebier van 2016. Maar dan ook echt als allerlekkerste. Tijdens de derde editie van de verkiezing ‘Lekkerste aspergebier’ willen F&B Support en Hap & Tap Magazine bier als de lekkerste drank bij asperges onder de aandacht brengen.

Bier heeft volgens de initiatiefnemers als groot voordeel dat het uiteenlopende smaken kan hebben. Steeds meer restaurateurs zien daarom de mogelijkheden die bier als sprankelende drank in combinatie bij gerechten biedt.

Lees ook

Bier boven wijn

Zeker in combinatie met asperges heeft bier die voordelen vergeleken met een klassieke begeleidende drank als wijn. De jury zoekt jaarlijks naar een begeleidend bier dat evenals asperges zachte smaken combineert met een lichte bitterheid. Een lichte toets van zoetheid helpt ook.

Vandeoirsprong Weizen

Vandeoirsprong Weizen flesje De jury verkoos voor aspergeseizoen 2016 het Weizen bier Vandeoirsprong (5,6% Vol.) van Brouwerij Vandeoirsprong uit Oirschot. Haar unieke eigenschappen combineren zeer goed met een klassiek aspergegerecht

Tijdens de blinde proeverij werden door de juryleden in combinatie met een klassiek aspergegerecht in verschillende rondes telkens drie bieren ‘blind’ beoordeeld. Het bier met de meeste stemmen won deze editie.

Het Weizen bier Vandeoirsprong heeft een mooie volle tarwesmaak in de basis met een verfrissende fruitigheid in de nasmaak. De balans in het bier sloot harmonieus aan bij het traditionele aspergegerecht.

Cookie instellingen