Lindemans scoort in eerste ronde van World Beer Awards 2022

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

09 augustus 2022 om 11:26

Brouwerij Lindemans heeft in de eerste ronde van de World Beer Awards 2022 een heleboel medailles in de wacht gesleept. Vijf Lindemans bieren stoten zelfs door naar de finale.

Lindemans bieren scoren tijdens World Beer Awards 2022
Lidenans Cuvee Francisca fles en glas
Geert en Dirk Lindemans proosten bij de brouwerij

World Beer Awards 2022

Tijdens de World Beer Awards in Londen werden dit weekend de medailewinnaars en ‘Country Winners’ bekendgemaakt. Dat is het eerste luik van het prestigieuze bierconcours, dat de beste internationaal erkende bierstijlen promoot en beloont.

200 jaar Brouwerij Lindemans Brouwerij Lindemans zorgde voor een nooit eerder geziene prestatie. In totaal sleepte de lambiekproducent uit het Pajottenland, die dit jaar zijn 200-jarig bestaan viert, maar liefst zes prijzen in de wacht: vijf gouden awards en een zilveren. De vijf gouden medaillewinnaars (Oude Gueuze Cuvée René, Oude Kriek Cuvée René, BlossomGueuze, Strawberry en Goyck) werden ook verkozen tot 'Country Winner Belgium', oftewel de Belgische winnaar binnen de betreffende bierstijl. Die vijf bieren gaan allemaal door naar de mondiale finale die op donderdag 25 augustus plaatsvindt.

Winnende Lindemans bieren

Lindemans Oude Gueuze Cuvée Francesca werd beloond met een zilveren medaille in de categorie ‘Sour & Wild Beer, Gueuze style'. In diezelfde stijlcategorie pakte de Oude Gueuze Cuvée René het goud en de Belgische titel. In de categorie ‘Sour & Wild Beer, Lambic style' pakte Lindemans BlossomGueuze het goud en de Belgische titel.

De Oude Kriek Cuvée René werd beloond met de gouden medaille en de landprijs in de categorie ‘Sour & Wild Beer, Kriek style'. In de categorie ‘Sour & Wild Beer, Sour/Wild Ale' style won Lindemans Goyck de gouden medaille en de landprijs. Tenslotte won het aarbeienbier Lindemans Strawberry, dat enkel op de Amerikaanse markt verkrijgbaar is, in de categorie ‘Sour & Wild Beer, Fruit Lambic style' ook goud en de landprijs.

De familiale lambiekbrouwerij blijkt een vaste waarde te zijn geworden op de World Beer Awards. In 2020 sleepte ze twee gouden en een bronzen medaille in de wacht en vorig jaar nam Lindemans vier gouden medailles mee naar het Vlaams-Brabantse Vlezenbeek, waarvan twee Country Winners. Lindemans Goyck ging toen in de finale zelfs aan de haal met de titel ‘World’s Best Style Winner’.