Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Man drinkt enkel bier tijdens vastenperiode

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Man drinkt enkel bier tijdens vastenperiode

26 maart 2014 om 15:11

Tijdens de vastperiode drinken en eten Christenen minder of helemaal niks. Een man uit Toronto doet het helemaal op zijn eigen manier. 

Hij drinkt alleen maar bier!

Chris Schryer drinkt alleen maar bier

Vasten met bier

Chris Schryer, een blogger over bier, heeft al twintig dagen geen vast voedsel gegeten. In plaats van voedsel drinkt Schryer bij het ontbijt, de lunch en het diner een biertje dat hij zelf heeft gebrouwen. Het bier is gebrouwen met een grote hoeveelheid haver, waardoor hij toch genoeg voedingsstoffen binnen krijgt.

''Leuk is het niet, het is een uitdaging. Elke maaltijd is een uitdaging. Ik heb milkshakes gedronken die dunner dan dit waren. Het voelt als een maaltijd'', schrijft Schryer op zijn blog, die normaal iedere dag kookt voor zijn vrouw en twee kinderen. 

Lees ook

Het is niet zo dat Schryer constant dronken rond loopt. Tussendoor hydrateert hij zichzelf met water, appelsap en thee zodat hij zeker voldoende vocht binnenkrijgt en zijn suikerspiegel een beetje op peil blijft.

Vastentijd

De vasten periode is een traditionele periode waarin christenen veertig dagen voor Pasen minder eten en drinken. Sommige besluiten geen vlees te eten of alcohol te drinken.

De manier van vasten met alleen maar bier heeft Schryer niet zelf bedacht. In Duitsland brouwde de monnikenorde der Miniemen een bokbier in de zeventiende eeuw. Dat dronken zij tijdens de vastenperiode in de zeventiende eeuw.

Chris Schryer zijn vastenperiode duurt nog tot 17 april. Zou dit ook iets voor jou zijn?

Cookie instellingen