Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Minder winst voor Bavaria in 2013

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Minder winst voor Bavaria in 2013

10 april 2014 om 11:20

De Brabantse bierbrouwer Bavaria heeft in vergelijking met 2012, vorig jaar minder winst gemaakt.

De nettowinst daalde in 2013 tot 15,5 miljoen euro. De brouwer realiseerde wel een lichte omzetstijging tot ruim 508 euro.

 

Bavaria

Volgens Bavaria is de winst lager vanwege de zwakke Europese economie. De omzet van het biermerk komt voor 70 procent uit Europa. De oplopende accijnzen spelen daarnaast ook een rol. In veel landen o.a. Nederland en Frankrijk zijn die een stuk hoger geworden.

Lees ook

Investeren

Vorig jaar investeerde Bavaria 35 miljoen in de brouwerij, vooral in de productie en logistiek. "Afgelopen jaar hebben we wederom een groei doorgemaakt, al heeft zich dat om verschillende redenen niet meteen vertaald naar een stijgend nettoresultaat", zei directeur Frank Swinkels. 

In de toekomst

"Als familiebedrijf benaderen we de markt altijd voor de lange termijn en we zien dan ook voldoende kansen voor de toekomst''. Voor de komende jaren ziet Bavaria veel kansen in de opkomende biermarkt Afrika. In 2013 werd daar gestart met de bouw van de Ethiopische brouwerij: Habesha Breweries. Bavaria vertrouwt erop in 2014 weer een stijgende lijn te kunnen inzetten.

Cookie instellingen