Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Minister van Volksgezondheid kijkt naar drankspellen voor jeugd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Minister van Volksgezondheid kijkt naar drankspellen

19 december 2011 om 11:15

Minister Edith Schippers vindt het helemaal niks dat er drankspelletjes voor de jeugd te koop liggen in de winkel. Ze gaat uitzoeken of ze er iets tegen kan doen.

Het biertrechter spel Minister Edith Schippers van Volksgezondheid zei, voorafgaand aan de ministerraad, drankspelletjes sowieso "tamelijk walgelijk'' te vinden. "Gezellig een biertje op zijn tijd moet kunnen, maar dit zet aan tot drankmisbruik en dat moeten we niet willen.'' Als het aan haar ligt, kunnen jongeren binnenkort geen drankspelletjes meer in de winkel kopen. 

Expo

De winkelketen Expo biedt spelletjes als het biertrechterspel aan. De drank wordt er niet bij geleverd. Om die reden is het volgens Schippers waarschijnlijk moeilijk om er iets tegen te doen. „Maar het moet helder zijn dat ze beter uit de schappen kunnen.” Bij schaken, mens-erger-je- niet en boter-kaas-en-eieren zijn de speelstukken vervangen door borrelglaasjes en bij gokspellen als roulette en poker is een beloningsstructuur van drank toegevoegd.

Lees ook

Reactie

De krant de Gelderlander heeft om een reactie gevraagd. De winkelketen EXPO weigert te reageren op alle kritiek. Het verantwoordelijke ontwerpbureau en importeur Miko uit Utrecht echter wel. EXPO is onze grootste afnemer van drankspellen, die wij speciaal in China laten maken voor de Nederlandse markt. De spellen zijn niet meer dan grapjes. Wij zetten niet aan tot drankmisbruik, maar tot gezelligheid", aldus Miko-directeur Wil van Gelder, die ondanks alle alcoholgerelateerde plaatjes en teksten wijst op de mogelijkheid dat er ook limonade gebruikt kan worden. "En de trechter hoeft niet aan de mond, maar kan ook in iemands broek worden gestopt als grap." 

Speelgoedwinkels

Diverse speelgoedwinkels bieden drankspellen aan. Zo heb je http://www.spellenrijk.nl/drankspellen/gp/62/ maar ook bij bol.com bestel je online "Poker King Bierpoker" En op internet zijn er talloze sites als www.drinkspelletjes.nl en onze eigen drankspellen sectie te vinden met bierspelletjes. 

Minister Edith Schippers kiest een mooi moment uit om dit onder de aandacht te brengen. Door alle publiciteit over de drankspelletjes zullen er waarschijnlijk alleen maar meer drankspellen onder de kerstboom liggen.... 

Cookie instellingen