Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Na een paar biertjes word je knapper!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Na een paar biertjes word je knapper!

13 maart 2015 om 09:35

Dronken neem je iemand mee naar huis, die er de volgende dag veel minder lekker uitziet. Nu blijkt dat dit ook andersom werkt. Als je bier drinkt word je aantrekkelijker voor anderen!

knapper door bier

Bierbril werkt ook andersom

Een tijdje terug schreven wij over het fenomeen 'Bierbril'.Je hebt een bierbril op als je iemand versiert die je in nuchtere toestand onaantrekkelijk of onsmakelijk zou vinden. De bierbril tast dus eigenlijk je zicht aan, waardoor onaantrekkelijke personen knapper lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

Nu is uit onderzoek gebleken dat dit fenomeen wederzijds werkt: als je bier drinkt word je aantrekkelijker voor anderen!

Lees ook

Leuk experiment

Onderzoekers van de University of Bristol nodigden 40 studenten uit om een drankje te komen doen. Geen vervelend experiment voor de studenten, die allemaal regelmatig in de kroeg stonden. De onderzoekers maakten op verschillende momenten een foto van hun proefpersonen: in nuchtere, licht beschonken en dronken toestand. 

Licht beschonken het knapst

Daarna beoordeelden (nuchtere) proefpersonen de foto’s. Wanneer waren de studenten op hun mooist? Dat bleek in de licht beschonken toestand te zijn. Maar hadden de studenten meer gedronken, dan daalde hun aantrekkelijkheid meteen. Drink dus niet teveel!

Waarom word je knapper van alcohol?

Mooie vrouw drinkt bier Waarom we knapper worden van een beetje alcohol? Daar zijn de onderzoekers nog niet helemaal over uit. Maar misschien komt het omdat je bloedvaten iets verwijden. Je gezicht krijgt een lichte blos. Dat interpreteren we als gezond en aantrekkelijk. Een andere oorzaak kan zijn dat we ons beter voelen na een paar wijntjes. Daardoor lachen we subtiel en ontspannen de gezichtsspieren.

Vrouwen worden eerder dronken, waarschijnlijk zal een vrouw sneller knapper worden dan een man. De meeste mannen drinken dan ook niet om knapper te worden, helemaal getuige deze commercial.

Cookie instellingen