Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederland ruim vijftig nieuwe bierambassadeurs rijker

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederland is ruim vijftig nieuwe bierambassadeurs rijker

12 maart 2014 om 11:03

Deze week ontvingen 57 verse bierambassadeurs hun diploma ‘bierambassadeur’ uit handen van Marco Lauret, voorzitter van de Stichting Bieropleidingen Nederland.

Nederland ruim vijftig nieuwe bierambassadeurs rijker

“De Nederlandse biercultuur zit in de lift. Op steeds meer plaatsen zijn lokaal gebrouwen bieren verkrijgbaar”, aldus Lauret. “We merken dat steeds meer mensen zich willen verdiepen in de ruime keuze in smaken en soorten die zo ontstaat. We zien daarnaast een toegenomen belangstelling voor de rol van bier aan tafel.”

StiBon opleiding Algemene Bierkennis

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) is opgericht in 2009 om de kennis over bier en alles wat daarmee samenhangt over te brengen aan iedereen die beroepshalve of als liefhebber in bier is geïnteresseerd. Inmiddels hebben meer dan honderd kasteleins, slijters en bierliefhebbers de opleiding op niveau 1 afgerond.

Enkele plaatsen vrij voor de nieuwe opleiding

Lees ook

Nieuwe opleidingen op niveau 1 gaan eind maart van start in Utrecht en in Gulpen. “Er zijn nog enkele plaatsen vrij”, volgens voorzitter Lauret, “en kandidaten kunnen zich via www.stibon.nl opgeven. In Amsterdam en Groningen zijn opleidingen inmiddels van start gegaan.

Opleiding niveau 1

De opleiding op niveau 1: Algemene bierkennis"¨ biedt deelnemers gedegen kennis van bier in al z’n aspecten bedoeld om in algemene functies te kunnen functioneren.

In deze opleiding leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Vanzelfsprekend komen de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden Nederland ruim vijftig nieuwe bierambassadeurs rijker aan bod. In een brouwerij leert men meer over het brouwproces en de magie van de vergisting. Daarnaast komt de geschiedenis van onze volksdrank aan bod, alsmede de belangrijkste wetgeving.

De opleiding sluit af met een les over bier en spijs combinaties. De opleiding is bedoeld voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- en detailhandel. De opleiding is ook geschikt voor hen die een hobbymatige interesse in bier hebben.

De StiBON opleiding Algemene Bierkennis duurt zes dagdelen.

Cookie instellingen